06 47 06 27 06 [email protected]


Mindfulness training in Leiden

MBSR Mindfulness Training door Praesence in Leiden

 

MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction 

De training bestaat uit 8 verschillende sessies van 2,5 uur. De mindfulnesstraining bevat een combinatie van ervarings-gerichte oefeningen en het doen van thuisopdrachten. Een belangrijk onderdeel van de training is het uitwisselen van ervaringen in de groep. Je leert heel veel van elkaar. De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 12 deelnemers. Hierdoor kun je goed oefenen en is er genoeg aandacht voor het leerproces van iedere deelnemer.

 

Wat voor soort oefeningen?

In het kort gezegd gaat mindfulness erom te leren met je aandacht aanwezig te zijn in het moment. We doen hiervoor verschillende oefeningen: meditaties, cognitieve oefeningen en bewegingsoefeningen. Daarnaast krijg je verschillende oefeningen mee voor thuis.

Tijdens een intakegesprek wordt goed gekeken naar wat jij graag uit de training wilt halen.

Mindfulness thema’s

In de training komen o.m. de volgende thema’s voorbij:

 

 • Het herkennen van de automatische piloot.
 • Grenzen leren kennen.
 • Effectief omgaan met stress en stress symptomen.
 • Acceptatie en op een mindful manier in aktie komen.
 • Mindfulness en communicatie.
 • Effectief omgaan met lastige emoties en gedachten.
 • Het toepassen van mindfulness in het dagelijks leven.
 • lees hier meer over ‘Wat is mindfulness?

Thuis oefenen en materiaal

Als je iets leert tijdens de training dan kun je hier gelijk thuis mee aan de slag. Na elke sessie krijg je praktische oefeningen mee naar huis. Het thuis oefenen is een belangrijk onderdeel van de mindfulnesstraining. Het kost tijd om een nieuwe vaardigheid in de vingers te krijgen. Maar je wordt hierbij ondersteund met een reader en je krijgt geluidsbestanden met oefeningen. Tijdens het oefenen thuis word je niet in het diepe gegooid. Tussen de sessies door is er altijd een mogelijkheid om contact op te nemen met Remy van Gelder

Lokaties van de mindfulness training in Leiden

De MBSR mindfulnesstraining wordt gegeven op een fijne en uitnodigende trainingslocatie in Leiden. Je hoeft niets mee te nemen, want de trainer verzorgt matjes, kussens en/of stoelen en andere materialen die je nodig hebt om te oefenen.

Op aanvraag komt Praesence ook naar organisaties of bedrijven toe. De training kan altijd worden afgestemd op specifieke doelgroepen. Als je de training individueel wilt doen, dan is een individueel traject ook mogelijk.

Locatie Leiden: 

De Plek, kanaalpark 157, Leiden (goed bereikbaar en gratis parkeren voor de deur) – de Plek

 

Trainer en kennismaken

Ik ben een gecertificeerde mindfulness MBSR trainer en erkend in de hoogste categorie door de VMBN (de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers).  

Wanneer je deelneemt aan de training dan hebben we een gesprek waarin we ingaan op je wensen en verwachtingen. Het is ook mogelijk om ter orientatie een vrijblijvend kennismakingsgesprek te hebben. 

Zie onderaan deze pagina voor meer info over kosten en vergoedingen of vraag meer info via het contactformulier of ga naar aanmelden.  

Klik hier voor de kosten

De kosten voor de training zijn € 400,00 (incl. btw) per deelnemer. Hiervoor krijg je:

 • Een intakegesprek.
 • 8 lessen van 2,5 uur.
 • Een reader en door mij opgenomen geluidsbestanden met oefeningen;
 • Een terugkom-middag.

Voor deelnemers waarvoor het bedrijf of de organisatie de deelname betaalt is het tarief € 550,00 per deelnemer. Omdat Praesence is erkend door het CRKBO als instelling voor kort beroepsonderwijs zijn de trainingen voor bedrijven en organisaties vrijgesteld van btw. De kosten van de mindfulness zomertraining zijn € 250 (incl. btw). En wanneer de werkgever het vergoedt € 400.

Voorafgaand aan de training neem ik contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Als kosten een belemmering zijn voor deelname is reductie mogelijk. Betalen in termijnen is eventueel mogelijk. Bijstandsgerechtigden en studenten kunnen deelnemen tegen gereduceerd tarief. Komen data en tijd je niet uit, neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Klik hier voor vergoedingen

Praesence is erkend in de hoogste categorie van de VMBN wat betekent dat de MBSR mindfulness training in aanmerking komt voor vergoeding door diverse verzekeraars. In de praktijk ligt dit bedrag tussen de 100 en 350 euro als een tegemoetkoming in de kosten.

Wanneer je voor vergoeding in aanmerking wilt komen dan kun je het beste de voorwaarden van je polis bekijken of kijken op zorgwijzer.

Wanneer je de zomertraining doet van 4 keer dan komt deze niet in aanmerking voor vergoeding. Dat is wel zo wanneer je besluit de hele 8-weekse MBSR training te doen.

Spacer