Over mindfulnesstrainer Remy van Gelder


Zinzoeker

Ik was al jong bezig met het zoeken naar betekenis en zingeving. Nadat ik klaar was met mijn middelbare school ging ik ‘into the wild’ een jaar backpacken door Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië. Ik reisde rond en kwam op enig moment in aanraking met meditatie, yoga en oosterse filosofie. Ik heb me daar toen actief in verdiept en dat heeft me niet meer los gelaten. 

Bestuurskundige en persoonlijke ontwikkeling

Na mijn reis van een jaar begon ik met de studie bestuurskunde aan de universiteit van Leiden. Na afronding van mijn studie deed ik ervaring op als beleidsmedewerker bij een gemeente en bij verschillende ministeries. Bij de overheid kwam ik tot de ontdekking dat ik werk wilde maken van mijn passie voor mensen en persoonlijke ontwikkeling. Ik volgde ik een opleiding tot trainer persoonlijke effectiviteit en communicatie en ging aan de slag als trainer/adviseur bij het bekende trainingsbureau Zuidema. Hier gaf ik trainingen die gericht zijn op communicatie en gedrag.

Mindfulnesstrainer

Na mijn werk bij Zuidema zocht ik nog meer verdieping door een opleiding tot mindfulness-trainer te doen. Ik besloot vervolgens om verder te gaan als zelfstandig mindfulness-trainer. Mindfulness is praktisch, down-to-earth, effectief en het heeft me veel concentratie, rust, creativiteit en lichtheid gebracht. Naast de opleiding tot mindfulnesstrainer heb ik allerlei verdiepende opleidingen gedaan bij onder meer Trish Bartley en Dr. David Dewulf. Ik vind kwaliteit en professionalisering belangrijk en school me voortdurend bij. Praesence is erkend in de hoogste categorie (1) van de beroepsvereniging. Dit betekent dat de training voor vergoeding door verzekeraars in aanmerking komt. Bij het geven van trainingen voor bedrijven werk ik regelmatig samen met verschillende partners.

 

In mijn vrije tijd

Naast mijn werk als zelfstandige ben ik regelmatig in de weer met fotografie en sport (wielrennen en fitness) en zing ik graag. Daarnaast ben ik actief binnen de VMBN (Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland) als lid van de toelatingscommissie. Deze commissie toetst of mindfulnesstrainers voldoen aan de criteria van de beroepsvereniging. 

 

Werkwijze

Van deelnemers aan trainingen die ik heb gegeven krijg ik terug dat ik betrokken ben en goed weet wat er leeft en speelt in de groep. Ik ben iemand die rust, aandacht en een prettige, ontspannen sfeer creëert. Daarnaast ben ik praktisch en vind ik het belangrijk dat mindfulness no- nonsense en direct toepasbaar is in de praktijk. Het feit dat ik als trainer persoonlijke effectiviteit in het bedrijfsleven heb gewerkt en ben gecertificeerd als trainer door de internationale organisatie Potential Project heeft een meerwaarde. Praesence is daarnaast erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging VMBN. Dit betekent dat de training voor vergoeding door verzekeraars in aanmerking komt.

Ervaringen van deelnemers

Van deelnemers krijg ik terug dat ik een duidelijke en nuchtere benadering van trainen heb en dat ik een fijne omgeving creeër waarin je je de mindfulness eigen kunt maken. Hier kun je enkele ervaringen lezen van deelnemers die een mindfulnesstraining bij me hebben gedaan. Als je het leuk vind om wat meer te weten over mindfulness of over de training, laat dan even een bericht achter. Ik neem dan graag contact met je op.