06 47 06 27 06 [email protected]

Over mindfulnesstrainer Remy van Gelder

 

Zinzoeker

Ik was al jong bezig met het zoeken naar betekenis en zingeving. Nadat ik klaar was met mijn middelbare school ging ik ‘into the wild’ een jaar backpacken door Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië. Ik reisde rond en verbleef enkele maanden in de bergen van Australië om me te verdiepen in meditatie, yoga en oosterse filosofie. Dit was een ervaring die mijn leven compleet veranderde en die me sindsdien niet meer heeft los gelaten… 

 

Bestuurskundige en persoonlijke ontwikkeling

Na mijn reis van een jaar begon ik met de studie bestuurskunde aan de universiteit van Leiden. Na afronding van mijn studie deed ik ervaring op als beleidsmedewerker bij een gemeente en bij verschillende ministeries. Bij de overheid kwam ik tot de ontdekking dat ik werk wilde maken van mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Ik volgde een opleiding tot vaardigheidstrainer en deed verschillende opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Vervolgens ging ik aan de slag als trainer bij een bekend trainingsbureau. Hier gaf ik trainingen die gericht zijn op communicatie en gedrag.

 

 

Mindfulnesstrainer – Als een vis in het water

Na mijn werk als trainer en adviseur ging ik een lang gekoesterde droom achterna door een opleiding tot mindfulness-trainer te doen en te beginnen als zelfstandig mindfulness-trainer. Mindfulness is praktisch, down-to-earth, effectief en het heeft me innerlijke rust, concentratie, creativiteit en lichtheid gebracht. Wanneer ik de mindfulnesstraining geef dan voel ik me als een vis in het water en het geeft me veel voldoening wanneer ik zie dat deelnemers na afronding van de training op een meer bewuste manier in het leven staan. 

Naast de opleiding tot mindfulnesstrainer heb ik allerlei verdiepende opleidingen gedaan op het gebied van mindfulness bij onder meer Trish Bartley en Dr. David Dewulf en volgde ik verschillende opleidingen op het gebied van de positieve psychologie. Dit is de tak van de psychologie die kijkt naar wat mensen gelukkig maakt. In mijn coaching en begeleiding maak ik veel gebruik van deze effectieve en inspirerende werkwijze.

 

In mijn vrije tijd

Naast mijn werk als zelfstandige ben ik regelmatig in de weer met fotografie en sport – wielrennen en fitness – en reis ik graag. Met name fotografie is voor mij een heel mooie manier om mindfulness te beoefenen. De beelden maken de verwondering en openheid zichtbaar die mindfulness voor mij met zich meebrengt. En deze open manier van kijken en ervaren is iets dat ik ook aan mijn deelnemers wil meegeven in mijn trainingen.

Ik school me voortdurende bij en vind het belangrijk me te blijven ontwikkelen als professional. Ik ben daarnaast actief binnen de VMBN (Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland) als lid van de toelatingscommissie.

 

Werkwijze

Van deelnemers aan trainingen die ik heb gegeven krijg ik terug dat ik betrokken ben en goed weet wat er leeft en speelt in de groep. Ik ben iemand die rust, aandacht en een prettige, ontspannen sfeer creëert. Daarnaast ben ik praktisch en nuchter en vind ik het belangrijk dat mindfulness no- nonsense en direct toepasbaar is. Naast diepgang en contact wordt er daarnaast ook regelmatig gelachen in de training en brengt humor de nodige lichtheid.

Ik ben erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging VMBN. Dit betekent dat de training voor vergoeding door verzekeraars in aanmerking komt.

 

Ervaringen van deelnemers

Hier kun je enkele ervaringen lezen van deelnemers die een mindfulnesstraining bij me hebben gedaan. Als je het leuk vind om kennis te maken of je wilt wat meer te weten over mindfulness of over de training, laat dan even een bericht achter of neem telefonisch contact met me op. 

Mindfulnesstrainer Remy van Gelder
VMBN
CRKBO
Spacer