06 47 06 27 06 [email protected]

 

Mindfulness Oefeningen – Praesence

Mindfulness oefeningen

 

Mindfulness Oefeningen 

 

De mindfulness oefeningen die je via deze pagina kunt beluisteren zijn bedoeld om inspiratie op te doen en kennis te maken met mindfulness. Sommige van de wat langere oefeningen kunnen een diepere ontspanning teweeg brengen. Het doel van de oefeningen is om meer opmerkzaamheid te oefenen, inzicht te krijgen in automatische patronen en te leren op een meer bewuste manier te reageren op (stressvolle) situaties. In de 8 weekse training word je in dit proces begeleidt door een gecertificeerde trainer. Daarnaast leer je enorm veel van andere deelnemers.

De onderstaande mindfulness oefeningen zijn een mooie kennismaking en ik wens je veel plezier en inspiratie bij het doen van de oefeningen. Let na het doen van een ontspannende oefening goed op wanneer je bijvoorbeeld weer in de auto stapt of andere activiteiten verricht waarbij je goed moet opletten. 

 

 

 Voor thuis en op het werk

 

De mindfulness oefeningen voor thuis zijn meestal afkomstig uit de formele MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) training. Op de pagina ‘wat is mindfulness’ lees je meer over de achtergrond van het MBSR programma dat 8 weken duurt. In tegenstelling tot de mindfulness oefeningen voor het werk duren deze oefeningen meestal langer en zijn ze meer geschikt om op een rustige plek thuis te doen.

De mindfulness oefeningen voor het werk zijn korte oefeningen die je op je werk kunt doen of tijdens het reizen van en naar je werk. De oefeningen zijn gericht op het vergroten van focus, concentratie en creativiteit en het verminderen van stress. De oefeningen zijn meestal kort (rond de 10 minuten). De oefeningen zijn geen vervanging voor de mindfulnesstraining. Praesence biedt hiervoor een speciaal daarvoor ontwikkeld programma aan. Kijk voor meer info op: mindfulness op het werk. 

 

MBSR Mindfulness oefeningen voor thuis

Mindfulness oefeningen voor het werk

De onderstaande oefeningen zijn korter (rond 10 minuten) en een aantal van deze oefeningen worden gebruikt in de training Mindful Werken. De komende tijd worden meer oefeningen toegevoegd.

Mindfulness oefeningen algemeen

Onderstaande oefeningen zijn meer algemene mindfulness oefeningen op basis van bepaalde thema’s die ik eerder heb uitgewerkt in blogs. De oefeningen zijn met name geschikt voor integratie mindfulness in het dagelijks leven.

Ik geloof in de kracht van delen en het is mooi wanneer zoveel mogelijk mensen kennis maken met mindfulness. Delen van deze pagina en de oefeningen wordt daarom gewaardeerd. De oefening zijn bedoeld voor persoonlijk en niet voor commercieel gebruik en bedoeld ter inspiratie en als kennismaking met mindfulness. Voor meer info over de training, zie mindfulnesstraining. Of kijk in de onderstaande agenda voor Mindfulness activiteiten.